Mijn hond heeft last van vlooien of teken

Als je hond last heeft van vlooien of teken dan is dat zeer vervelend voor je hond en moet dit zo snel mogelijk behandeld worden. Voor vlooien en teken bestaan uitstekend werkende behandelingen zodat je hond snel vrij van vlooien en teken is. De beste behandelingen kan je hier vinden.

 

Last van vlooien

Als je hond last heeft dan is dat zeer vervelend voor je hond. Je hond heeft namelijk constant last van jeuk en kan daar moeilijk mee omgaan. Daarom is het verstandig dat jij je hond behandeld zodat hij of zij weer snel vrij is van vlooien. Dit is mogelijk met verschillende behandeld methodes. De bekendste en meest gebruikte behandeling is het gebruiken van een antivlooienband. Vlooien gaan door de geur dood of gaan van het lichaam van de hond af. Vlooienbandjes is ook een uitstekend middel om vlooien te voorkomen. Vlooien gaan meestal in het vacht van de hond zitten als je buiten aan het wandelen bent met je hond. Je kan er ook voor kiezen om gebruik te maken van vlooien shampoo. Het is dan bedoeling dat jij je hond goed insmeert met shampoo en dan de hond voorzichtig met lauw water afspoelt. Als je hiermee klaar bent is het de bedoeling dat je de hond uitkamt met een vlooienkam. Als je ziet dat de vlooien verdwenen zijn, dan is de behandeling geslaagd. 

 

Last van teken

Teken zijn kleine insecten die zich voeden aan het lichaam van een hond of mens. Zowel mens als dier kan hierdoor ziektes krijgen en dat willen we natuurlijk voorkomen. Als je merkt dat je hond last heeft van teken, dan is het verstandig en belangrijk om dit zo snel mogelijk te behandelen. Teken kan je alleen behandelen door ze te verwijderen met een tekentang. Het is belangrijk dat je dit niet met ander gereedschap doet want er is een kans aanwezig dat het hoofdje van de teek achterblijft en dat je hond alsnog een ziekte oploopt. Als je er zeker van dat teek hond verwijderd word, dan kan je het beste teken of een teek laten verwijderen door een dierenarts. 

Waar kan ik behandelingen kopen?

Behandeling tegen teken en vlooien kan je kopen bij elke dierenwinkel en ook bij webshops die zich richten op het verkopen van dieren artikelen. Je kan ook bij een dierenarts verschillende behandelingen kopen en het is zelfs mogelijk om de behandeling uit te laten voeren door een dierenarts. 

Berichten gemaakt 6

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven