Gehoorapparaat kopen? Hier let je op

Vroeg of laat krijgen de meeste mensen ermee te maken: een afnemend gehoor. Heel vroeger was dat een garantie voor sociaal isolement of hele rare situaties. Heel vroeger gebruikten mensen grote hoorns die ze aan hun oor zetten om toch nog maar iets te horen. Ook de eerste gehoorapparaten waren zeer duidelijk zichtbaar en niet zo handig. Sommigen konden gemeen piepen en hoe dan ook zag iedereen dat je er een droeg. Gelukkig zijn die tijden voorgoed voorbij. Een gehoorapparaatje is nu een zeer subtiel machientje met de nieuwste snufjes. En je hebt veel keuze uit allerlei soorten apparaten. Dit kan een hoorapparaat kopen wel even moeilijk maken want waar let je op? Dat lees je hieronder.

Let op kenmerken

Gehoorapparaten hebben verschillende kenmerken. Je kunt kiezen tussen een basis gehoorapparaat dat alleen over basistechnieken beschikt of je kiest een gehoorapparaat dat is voorzien van nieuwe technologieën zoals een kunstmatig geheugen waarmee het apparaatje automatisch al je voorkeuren onthoudt en zo nodig toepast. Maar je kunt ook kiezen voor een apparaat dat makkelijk in het onderhoud is of eentje die onzichtbaar is. Dit alles is afhankelijk van je budget maar ook van je levensstijl en je hobby’s. Je kunt je voorstellen dat een concert of festivals bezoeken andere eisen stelt aan je gehoorapparaat dan als je thuis rustig voor de TV zit. Uiteraard is ook de mate van gehoor verlies van invloed op je keuze. Hiervoor wordt uiteraard een test gedaan en vandaaruit volgt ook weer een advies.

Soorten gehoorapparaten

Zoals gezegd zijn er vele soorten gehoorapparaten. Zo heb je gehoorapparaten die zo klein zijn dat ze onzichtbaar in je gehoorgang zitten. Deze apparaten zijn zo klein dat ze niet zelf voorzien zijn van een schakelaar. Je hebt dan een app op je telefoon nodig om het gehoorapparaat te bedienen. Er zijn ook in het oor gehoorapparaten die op maat worden gemaakt. Omdat de speaker van dit apparaatje direct in je gehoorgang zit, heb je een optimaal geluid. Tenslotte kun je het gehoorapparaat achter het oor dragen waarbij het geluid elektrisch naar het oor wordt geleid. Ook dit zorgt voor een uitstekende kwaliteit van het geluid. Kortom, er zijn veel keuzes te maken. Laat je dan ook goed adviseren en probeer verschillende mogelijkheden uit. Een gehoorapparaat is een belangrijke investering die je kwaliteit van leven echt verbetert. Dus verdiep je goed en koop dan het juiste gehoorapparaat.

Berichten gemaakt 7

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven