Dit is het meest professionele en compacte fototoestel

De een neemt zo af en toe eens een foto, terwijl de ander bij wijze van spreken met de camera in de hand door het leven gaat. Voor de een is foto’s nemen vooral een leuke, plezierige bezigheid, terwijl er anderzijds ook genoeg mensen zijn die met fotograferen hun brood moeten verdienen. Wei op zoek is naar een geschikte fotocamera om goede, doorgaans professionele foto’s mee te maken, zal al snel terechtkomen bij een select aantal specifieke fotocamera’s voor professioneel gebruik.

 

Eenvoudig mee te nemen en kwalitatief hoge foto’s nemen

Een van de meest populaire camera’s die wordt gebruikt voor het nemen van professionele foto’s of foto’s van zeer hoge kwaliteit, is de systeemcamera. Deze camera’s zijn vooral populair omdat je ze makkelijk mee kunt nemen. Het toestel maakt digitale foto’s en heeft, in tegenstelling tot de eenvoudige compactcamera de mogelijkheid verschillende lenzen te gebruiken. Hierdoor is het toestel, functioneel gezien, gelijkwaardig aan een spiegelreflexcamera. Een systeemcamera heeft echter geen spiegelsysteem. Dit zorgt ervoor dat het apparaat eens stuk lichter is en ook vaak wat kleiner, waardoor je hem makkelijker mee kunt nemen.

Vooral de camerasensor bepaalt de kwaliteit van de foto

De systeemcamera heeft geen spiegels en je krijgt dus een digitaal beeld te zien tijdens het nemen van de foto. Hoe de foto er vervolgens uit komt te zien, hangt daarbij vooral af van de grootte van de camerasensor. Des te groter de capaciteit van de camerasensor, des te hoger de kwaliteit van de foto zal zijn. Let er bij de aanschaf op dat de camerasensor vergelijkbaar is met die in een spiegelreflexcamera wordt gebruikt. Dit is meestal een APS-C of Micro four thirds sensor. Beschikt de camera die je op het oog hebt over een van deze twee sensoren, dan zit je goed!

Er zijn meer voordelen

Naast de compactheid en het lage gewicht waardoor het toestel makkelijk mee is te nemen, zijn er nog een aantal belangrijke voordelen. Zo kun je bij een meer geavanceerde systeemcamera alle instellingen die de foto beïnvloeden allemaal zelf bepalen. Je bepaalt dus zelf de juiste belichting, kunt kiezen voor dag- of nacht opname of het toestel instellen om de perfecte portretfoto te maken. Verder zijn er verschillende lenzen beschikbaar die je kunt verwisselen. Voor elke foto kun je dus de juiste lens kiezen.  Systeemcamera;s bestaan nog niet zo heel erg lang en dat is ook de reden dat er nog niet zoveel soorten lenzen beschikbaar zijn als voor een spiegelreflexcamera. En dat is eigenlijk het enige nadeel van een systeemcamera.

 

Berichten gemaakt 4

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven